Zo eenvoudig kun je zelf ruitenwissers vervangen

zelf ruitenwissers vervangen

Misschien herken je deze situatie wel: je pakt je auto om ergens naartoe te rijden en plots begint het te regenen. Je doet de ruitenwissers aan, maar ze nemen niet al het water mee bij hun beweging van links naar rechts. Je denkt eraan om de ruitenwissers te laten vervangen bij de lokale autogarage, maar vraagt je ook af of je het zelf ook kunt doen. In deze blog laten wij jou zien hoe je gemakkelijk zelf je ruitenwissers kunt vervangen, zodat je volgende keer weer de weg op kunt met goed zicht door je voorruit.

Wanneer moet ik mijn ruitenwissers vervangen?

De ruitenwissers zijn bedoeld om de autoruiten schoon te houden en vrij te houden van water als het regent. Hierbij is het van belang dat de ruitenwisser in één beweging het ruit schoon heeft. Als de ruitenwisser het ruit niet in één keer schoon krijgt, strepen achterlaten of als de ruitenwissers piepen, kan het zijn dat ze aan vervanging toe zijn. Allereerst wordt geadviseerd om de ruitenwissers schoon te maken en te kijken of het probleem verholpen is. Mocht dit niet het geval zijn, dan is het aan te raden om te ruitenwissers zelf te vervangen. Een handige tip om te kijken of je ruitenwissers toe zijn aan vervanging, is door te kijken naar een kleine sticker die bevestigd is aan de arm van de ruitenwisser. Als de sticker wit van kleur is, dan zijn ze nog niet toe aan vervanging. Als de sticker geel gekleurd is, dan betekent het dat er ‘te veel’ uv-straling op gekomen is en de ruitenwissers niet meer zo werken als ze horen te werken.

Hoe vervang ik zelf mijn ruitenwissers?

Allereerst is het belangrijk om de oude ruitenwissers te demonteren. Dit doe je door de arm omhoog te zetten en de wisser van de arm af te schuiven. Haal de nieuwe wissers uit de verpakking en kijk vervolgens of de nieuw gekochte ruitenwissers dezelfde lengte hebben als de oude wissers. Als dit het geval is, dan pak je het montageblokje dat bij de nieuwe ruitenwissers zijn geleverd en bevestig het aan de nieuwe ruitenwissers. Vervolgens schuif je de nieuwe ruitenwissers op de arm. Dit kan verschillen bij verschillende merken ruitenwissers, kijk hiervoor in de handleiding die is meegeleverd. Let hierbij goed op dat je de arm goed vasthoudt, want door de sterke veerkracht kan hij terugveren zijn naar oorspronkelijke positie. Je zou een doek op je voorruit kunnen leggen ter bescherming. Op deze manier kun je gemakkelijk zelf je ruitenwissers vervangen.