Zelf ruitenwisservloeistof maken

zelf ruitenwisservloeistof maken

Zit er stof, zand of ander vuil op je auto? Je kunt erg gemakkelijk en snel je ruiten schoonmaken, en dat terwijl je aan het rijden bent. Je sproeit wat ruitenwisservloeistof op je ruiten en laat de ruitenwissers de rest doen. Klaar is Kees! De geur van schoonmaakmiddel en chemische stoffen komt je tegemoet: er zitten namelijk erg veel chemicaliën in de vloeistoffen die je op je ruiten sproeit. Gelukkig is er een andere manier. Je kunt namelijk thuis zelf ruitenwisservloeistof maken, die ook nog eens goed is voor het milieu! Wil je weten hoe je dat doet? Je leest het in deze blog.

Waarom kopen als het makkelijker kan?

Het is inderdaad erg makkelijk om een flacon ruitenwisservloeistof te kopen bij de winkel. Echter wat veel mensen niet weten, is dat hier enorm veel chemicaliën in zitten. Nu zou je kunnen denken: ‘Die chemicaliën krijg ik toch niet binnen? Ik zit in de auto wanneer ik de vloeistof gebruik.’ Dat klopt. Maar op een gegeven moment zal de vloeistof in je auto opraken, waardoor het bijgevuld moet worden. Dit zul je toch echt zelf moeten bijvullen. Er zitten veel stoffen in die giftig zijn wanneer het in aanraking komt met bijvoorbeeld je ogen. Dit is dus ook giftig voor de planten en de dieren in de buitenlucht. Terwijl jij je ruiten probeert schoon te krijgen door middel van ruitenwisservloeistof, komen deze chemicaliën vrij in onze natuur. Dit is alle reden om zelf ruitenwisservloeistof te maken. Bovendien is het ook nog eens leuk, én goedkoop!

Zelf ruitenwisservloeistof maken: de benodigdheden

Je kunt in enkele, korte stappen zelf je vloeistof maken waarmee jij je ruiten schoon kunt houden. Allereerst zoek je een glasreiniger uit. Hierbij kun je er één uitzoeken met een lekkere geur, maar dit is niet per se nodig. Alles wat een glasreiniger moet doen is je glas schoonmaken. Vervolgens moet je deze reiniger mengen met water. De verhouding hiervan is 1op 16. Je kunt hiervoor het beste kijken naar hoeveel vloeistof er in je auto past, en hierop je mengsel baseren. Meng je vloeistoffen in een grote bak. Roer het water en de glasreiniger met elkaar. Daarna kun je het mengsel in een flacon gieten. Je kunt hiervoor een oude flacon gebruiken van een ander product, of gebruik een oude frisdrank fles. Label de flacon of de fles zodat je weet wat het product is. Zet het na gebruik hoog en buiten handbereik. Je ruitenwisservloeistof is klaar en bovendien beter voor het milieu dan de chemische flacons in de winkel!