Zelf het interieur van je auto reinigen

interieur auto reinigen

Wanneer je een auto hebt zul je deze vaak gebruiken. Een auto is handig in gebruik, je kunt je snel en gemakkelijk van A naar B verplaatsen. Een ritje heen en terug van je werk, naar de sportschool, boodschappen, familiebezoek, de auto wordt veel gebruikt. Je zult dan ook ervaren dat je auto snel vies kan worden. Het interieur auto reinigen kun je erg gemakkelijk zelf thuis doen. Je hebt hier een aantal benodigdheden voor nodig. In deze blog geven we je tips over hoe je dit kan doen.

Hoe interieur auto reinigen

Voor wanneer je het interieur van je auto wilt reinigen heb je een aantal dingen nodig. Als je dit goed en grondig wilt doen, kun je het beste een hele middag ervoor nemen.  Voordat je begint met deze klus, zul je wellicht een aantal benodigdheden in huis moeten halen. Zorg er daarom voor dat je voorbereid te werk gaat. De volgende dingen komen goed van pas wanneer je je auto wilt reinigen:

  • Stofzuiger met een kleine en smalle zuigmond
  • Reinigingsdoeken
  • Schoonmaakmiddel
  • Borstel of schuursponsje
  • Tandenborstel of wattenstaafjes

Waar moet je beginnen?

Zorg allereerst dat je je auto leeg haalt. Haal al je persoonlijke spullen eruit zodat je ruimte hebt voor het schoonmaken. Vervolgens kun je het beste beginnen met grof een doekje halen over alle oppervlakken waar stof op ligt. Je kunt dit doen met een reinigingsdoek en een sopje. Pas als je dit grofweg hebt gedaan, kun je beginnen met stofzuigen. Wanneer je deze twee handelingen namelijk omdraait, en eerst begint met stofzuigen, zal het stof wat je van de oppervlakken veegt ronddwalen en weer op de grond belandden. Nadat je de grove stof hebt weggehaald en de auto hebt gezogen, kun je beginnen met het fijne werk. Haal nogmaals overal een doekje overheen zodat de oppervlakken schoon zijn van stof en vuil. Lukt het je niet om vuil eraf te halen? Gebruik dan een borstel of de zachte kant van een schuursponsje. Let er wel op dat je het interieur van je auto niet beschadigt!

Hoe krijg je de kleine hoekjes van je auto schoon?

Elke auto heeft lastige hoekjes om schoon te maken. Om tot de kleine hoekjes door te dringen kun je hiervoor gebruik maken van een tandenborstel of wattenstaafjes. Let er hierbij ook op dat je het interieur van je auto niet aantast. Gebruik daarom schoonmaakmiddel wat geschikt is voor de materialen in je auto. Wanneer je bijvoorbeeld leren bekleding hebt, kun je niet elk schoonmaakmiddel gebruiken voor je auto-interieur. Met bovenstaande tips kun jij zelf het interieur van je auto schoonmaken. Je hebt alleen een paar benodigdheden en een vrije middag nodig!