Snelste en duurste auto´s

Snelste auto

Snelste auto´s

Met de hedendaagse technologie kunnen er auto’s ontwikkeld worden met ongelooflijk veel vermogen. Vroeger was het al een strijd en nu is die strijd nog steeds bezig tussen auto-ontwikkelaars. Wie kan de snelste auto ontwikkelen? Het antwoord verandert eens in de zoveel tijd omdat de ontwikkelaars steeds proberen sneller en sneller te gaan. De huidige recordhouder van snelste productieauto is de Koenigsegg Agera RS met een snelheid van 446,97 km/u. De auto van het Zweedse automerk zette die tijd in 2017 neer.

Raceauto’s

Er zijn natuurlijk ook auto´s uit de racewereld die misschien nog wel méér vermogen hebben dan de Koenigsegg Agera RS, alleen die worden niet meegeteld omdat het geen voertuigen zijn waarmee je op de weg mag rijden. Kijk bijvoorbeeld naar Formule 1 auto´s. Die hebben misschien wel meer vermogen, maar je zult die auto niet tegenkomen op de openbare weg.

Duurste auto’s

Behalve snelle auto’s heb je ook dure, luxe auto’s. Het kan soms zelfs lopen tot in de miljoenen. Er zijn veel factoren die de prijs verhogen van een auto. Bijvoorbeeld het proces van het maken van de auto kan de prijs sterk verhogen. Zo heb je bijvoorbeeld de Bugatti Chiron, de duurste auto ter wereld, die helemaal met de hand gemaakt wordt in de Bugatti fabriek. Door ongeveer 20 man wordt die auto helemaal in elkaar gezet. Die productietijd is natuurlijk heel hoog en dat is al één van de dingen die de prijs verhoogt. Ook de onderdelen zijn van topkwaliteit en zeer schaars. Dat brengt de verkoopprijs ook weer omhoog. Al met al komt de prijs van een Bugatti Chiron neer op ongeveer drie miljoen euro. Die prijs kan ook nog meer stijgen door middel van extra aanpassing in het interieur of een ‘upgrading’ van de motor of bijvoorbeeld het uitlaatsysteem.

Verschillen

De Bugatti is een extreem voorbeeld, maar in de ‘normale’ klasse van auto’s is er ook een verschil in prijs/luxe van verschillende auto’s. Een Fiat Panda is bijvoorbeeld wat minder lux dan bijvoorbeeld een Mercedes Benz C63 AMG. Dat zie je in veel verschillende dingen terug. O.a. de prijs verschilt erg. Het verschil tussen de Fiat Panda en de Mercedes kan uitlopen op ongeveer 100.000 euro.

Bij het kopen van dure auto’s krijg je na een hogere koopprijs ook nog te maken met (meestal) hogere toekomstige kosten. Dure, luxe auto’s rijden vaak niet zo zuinig en hebben veel onderhoud nodig. Daar moet je als eigenaar van een dure auto zeker ook rekening mee houden.