Op vakantie met de lease auto, kan dat zomaar?

De zomervakantie is begonnen! Tijd om op vakantie te gaan. Ga je met de auto, het vliegtuig of misschien wel met de bus? Met de auto op vakantie is vaak de handigste methode. Je kunt zelf kiezen wanneer je vertrekt, of je onderweg stopt en waar, en wat je meeneemt.

Als je dat doet, wil je misschien je leaseauto meenemen op vakantie. Maar wat houdt dat voor jou in? Kun je zomaar met een leaseauto op vakantie?

Kan ik een lease auto in het buitenland op vakantie gebruiken?

In de meeste gevallen mag dit: of je nu een Peugeot private lease rijdt of een andere private lease automaat. Je mag je auto over het algemeen zonder problemen meenemen op een reis naar het buitenland. Het dekkingsgebied van de verzekeraar is het enige waar je op moet letten. Het dekkingsgebied staat altijd vermeld op het verzekeringsbewijs dat je hebt ontvangen bij de auto. Neem contact op met de verzekering of leasemaatschappij als je vragen hebt. 

Met in heel Europa beschikbare hulp, reis zonder zorgen

Heb je ooit pech gehad of een aanrijding gehad? De meeste leasemaatschappijen bieden 24 uur per dag noodhulp, dus je mag er op rekenen. Net als in de rest van Europa en Nederland. Zo kun je zonder zorgen overal heen.

Financial lease biedt onbeperkt aantal kilometers

Als je een financial Lease rijdt, is de auto als het ware van jou. Als gevolg daarvan krijg je de keuze hoe je rijdt. Omdat je met financial lease zelf mag kiezen hoeveel kilometers je jaarlijks rijdt en hoe vaak je op vakantie gaat. Deze onafhankelijkheid is een belangrijke factor in de beslissing van veel mensen om voor financial lease te kiezen. Je krijgt te maken met een beperkt aantal kilometers als je een alternatief leasetype kiest, zoals een operationele lease. Overschrijd je het afgesproken aantal kilometers dat je rijdt? Jammer genoeg zul je er dan extra voor moeten betalen. Deze meerkosten staan wel altijd vermeld op het leasecontract.