Hoe kun je ruitenwisservloeistof bijvullen?

ruitenwisservloeistof bijvullen

Er zijn veel onderhoudsklussen die je zonder hulp van een garage zelf kan oplossen aan je auto. Dit bespaart je heel wat kosten aan je garage en bovendien zijn de meeste dingen helemaal niet zo moeilijk. In deze blog helpen we je een handje voor wanneer jij zelf je ruitenwisservloeistof bijvullen wilt.

Ruitenwisservloeistof bijvullen: hoe doe je dat?

Er zijn veel momenten waarop jij je ruitenwisservloeistof gebruikt. In de zomerdagen zie je de stof op je voorruit extra goed zitten door de zon, regen of bladeren en ander vuil wat in de herfst op je ruit waait. Met een enkele handeling heb je de vloeistof op je ruiten en je laat de ruitenwissers de rest van het werk doen. Erg handig: binnen korte tijd kijk je weer door een schoon raam. Maar zoals alle andere vloeistoffen in je auto raakt ook de ruitenwisservloeistof eens op. Het bijvullen hiervan is erg eenvoudig. De plek waar deze ruitensproeiervloeistof zit, kan verschillen per auto. Het is een gekleurde, vaak blauwe dop. Op de dop staat een pictogram van een ruit met sproeiers. Wanneer je deze hebt gevonden heb je eigenlijk het moeilijkste werk al verricht. Zet je motorkap op de standaard, zodat deze niet op je hoofd kan vallen. Het enige wat je nu nog moet doen in de vloeistof in de buis gieten. Doe dit rustig zodat je niet kan morsen. Gebruik indien nodig een trechter, zodat je gerichter kunt werken.

Zelf ruitensproeiervloeistof maken

Wist je dat je ook zelf je eigen ruitensproeiervloeistof kan maken? De varianten die je in de winkel kan kopen zitten vol met chemische stoffen die slecht zijn voor het milieu. Deze stoffen komen namelijk vrij in de natuur en tasten planten en dieren aan. Wil je je inzetten voor een beter milieu, dan kun je snel en eenvoudig je eigen ruitenwisservloeistof maken. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is glasreiniger, water en een flacon. De ratio voor deze twee vloeistoffen is 1 op 16, waarvan 1/16 deel de glasreiniger is. Bovendien is dit ook nog eens erg goedkoop, aangezien je een flacon kan hergebruiken en water altijd bij de hand is. Wanneer je het water wat je gebruikt voor je eigen ruitensproeiervloeistof eerst kookt, laat het minder strepen achter op je raam. Dit omdat er op die manier geen kalk in het water meer zit. Wil je de ruitenwisservloeistof in de winter gebruiken? Voeg dan een klein beetje spiritus toe aan je mengsel. Dit heeft een antivries werking.