Geen auto is jou te gek!

onderhoud

Reparatie? Renovatie? Kom maar op! Jij pakt iedere kans om je met voertuigen van allerlei pluimage bezig te houden met beide handen aan. Gretig zelfs!

Helemaal wanneer dat je ook nog eens iets oplevert. Want ook al is het passie die je drijft, droomt iedereen ervan om met zijn of haar hobby de kost te kunnen verdienen. Een motorblok (de)monteren of de carrosserie aanpassen? Koud kunstje voor jou als werkelijk gepassioneerd monteur! En voor een geplande onderhoudsbeurt draai jij ook je hand niet om. Maar dan heb je wel behoefte aan een aantal standaard zaken. Waarschijnlijk hoeven we die niet op te noemen maar dat doen we stiekem toch.

Een geschikte plek

Je garage of workshop moet groot genoeg zijn om al je werkzaamheden te omvatten. Er moet gemakkelijk een voertuig naar binnen kunnen waar jij je mee bezig gaat houden. En wat te denken van kasten met onderdelen en gereedschappen? Moet er allemaal in passen. Dus of jij je praktijk nu aan huis wilt hebben of elders gaat vestigen, houd rekening met het oppervlak.

Tools

Alle standaard gereedschappen moet je bij je hebben. En dat wel heel letterlijk! Zeker in het geval van een grote werkplaats moet je misschien vaak heen en weer lopen naar je kast of kist om daar een tang, schroevendraaier of iets anders uit te halen. Dat wordt een stuk gemakkelijker wanneer je een verrijdbare kast tot je eigendommen mag rekenen. Al helemaal wanneer die bij aankoop al met de nodige gereedschappen gevuld is. Dat soort modellen hebben altijd perfecte pasvormen voor de inhoud, zodat je meteen weet waar je de tools die je op dat moment nodig hebt vandaan moet halen.

Assortiment

Je moet wel een beetje letten op wat je allemaal al in huis hebt en wat er op dat gebied nog te wensen overblijft. Want wat nou als je voor jezelf of een klant ruitenwissers moet vervangen maar dat die zich niet in je voorraad bevinden? Dan moet je wachten tot je weer verder kunt met aanpassen en repareren van een voertuig en op die extra tijd die dat in beslag neemt zit de eigenaar natuurlijk niet te wachten. Probeer daarom zo veel mogelijk standaard onderdelen aan te schaffen, zodat je daar altijd een beroep op kunt doen.

Heb je nou iets heel specifieks nodig dat slechts betrekking heeft op één bijzonder voertuig? Dan moet je weten waar je dat vandaan kunt halen. Wees dus bekend met betrouwbare handelaren en catalogi. Netwerken is belangrijk wanneer jij je werk als monteur serieus wilt nemen, zeker wanneer je een allround service wilt bieden.