Een tweedehands auto kopen

tweedehands auto kopen

Als je een auto nodig hebt, maar financieel nog niet in staat bent of nog niet toe bent aan een gloednieuwe auto, kun je het beste gaan kijken voor een tweedehands auto. Dat is een stuk toegankelijker voor de meeste mensen en meestal een stuk goedkoper. Natuurlijk moet je met het kopen van een tweedehands auto heel goed opletten in wat voor staat je potentiële nieuwe auto is. Je moet op dezelfde dingen letten als bij een gloednieuwe auto, alleen loop je bij een tweedehands auto meer kans op dat er enige mankementen bij de auto zijn.

Waar kun je een tweedehands auto kopen?

Gloednieuwe auto’s koop je bij een officiële autodealer en bij tweedehands auto’s hoeft dat niet het geval te zijn. Tweedehands auto’s zijn makkelijker aan te komen via sites zoals Marktplaats etc. Daar worden talloze auto’s aangeboden door eigenaren die dus van hun oude auto af willen. Als je dan via marktplaats een auto wil kopen, kan het voorkomen dat de verkoper niet alle mankementen aangeeft en het dus lijkt alsof de auto in betere staat verkeerd dan dat de auto daadwerkelijk is. Dan is de gevraagde prijs ook veel hoger dan dat de auto eigenlijk waard is en kan je niet weten dat de prijs dus echt veel te hoog is. Dat is dus een belangrijk punt bij het kopen van een tweedehands auto.

Verschillende autosites

Er zijn meerdere grote sites waar je kan zoeken naar je toekomstige auto. Zoals al eerder genoemd ‘Marktplaats’ en bijvoorbeeld AutoScout24. Op die sites kun je heel gemakkelijk zoeken naar wat voor een auto perfect bij je past. Via meerdere filtersystemen en zoeksystemen kan je zoeken naar jouw auto. Je vinkt bijvoorbeeld aan wat je belangrijk vindt bij je auto en wat je dus wil dat aanwezig is en dan zoeken de sites naar auto’s die aan jouw persoonlijke eisen voldoen. Dan krijg je een hele lijst met auto’s waar je dan naar kan kijken en als het niet de resultaten zijn de je wil, dan kun je heel simpel je eisen via filters toevoegen of je eisen helemaal veranderen met maar een paar muisklikken. Zo is het tegenwoordig heel makkelijk om naar auto’s te zoeken en is de kans dat je je perfecte auto vind ook groter.

Randzaken

Wanneer je dan eindelijk je tweedehands auto gekocht hebt, ga je kijken wat er daarna te doen staat. De verzekering etc. moet ook geregeld worden en moet je ook bepalen waar je je auto gaat onderhouden. Ga je dat zelf doen of laat je je auto onderhouden door een garagebedrijf? Bij die keuze krijg je te maken met zaken zoals geld, vertrouwen en misschien kan je het wel allemaal zelf. Bij een garage krijg je betere service dan dat je het zelf probeert op te lossen als je een probleem hebt. Je betaalt dan natuurlijk wel voor die service van het garagebedrijf dus ben je sowieso duurder uit dan dat je het zelf probeert op te lossen.

Het kopen van een tweedehands auto brengt dus veel risico’s met zich mee, maar als je alle informatie hebt over de auto die je wil kopen met alle eventuele mankementen, heb je voor een goede prijs een nieuwe auto.