Een tweede auto verzekeren, waar moet je aan denken?

tweede auto verzekeren

Wanneer je een tweede auto wilt kopen, zul je ook een tweede autoverzekering nodig hebben. Een autoverzekering vergelijken is natuurlijk altijd slim om allereerst te proberen. Daarnaast kun je in sommige gevallen korting krijgen op je premie. Dit is namelijk het geval wanneer je je huidige autoverzekering ook bij je huidige autoverzekeraar afsluit. Echter, om in aanmerking te komen voor deze korting op je premie wanneer jij je tweede auto verzekeren wilt, moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. In deze blog leggen we je uit welke voorwaarden dit zijn, maar ook geven we je handige informatie over een tweede auto verzekeren.

Welke korting kun je ontvangen?

Je kunt korting op je premie ontvangen wanneer je je tweede auto ook laat verzekeren door je huidige verzekeraar. De korting die je hierbij kan krijgen, is in de meeste gevallen gelijk aan de korting van je huidige verzekering. Je bouwt premiekorting op door schadevrije jaren op te bouwen. Je kunt je schadevrije jaren niet overzetten naar je nieuwe, tweede auto, maar de premiekorting meestal wel. Wanneer je met je eerste auto geen schadevrije jaren hebt opgebouwd, zul je ook geen korting ontvangen op de premie van je tweede auto. De schade die je rijdt met je auto, hebben niet invloed op elkaars premie. Je premie van je tweede auto wordt dus niet beïnvloedt wanneer je schade rijdt met je eerste auto en hierbij je premie dus wordt veranderd. Voor meer informatie kun je het beste contact opnemen met je autoverzekeraar.

Voorwaarden bij een tweede auto verzekeren

Er zijn een aantal voorwaarden waaraan je moet doen wanneer je een tweede auto wilt laten verzekeren. Deze voorwaarden, maar ook de korting op je premie, verschillen echter per verzekeraar. Er zijn een aantal voorwaarden die regelmatig terugkomen voor wanneer je je tweede auto wilt verzekeren. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat je ouder bent dan 24. Daarnaast moet de verzekering op je eigen naam of die van je partner staan. Je mag hierbij dus niet de naam van je kind gebruiken. Dit doen verzekeraars omdat ze zeker willen weten dat jij degene bent van wie de auto en daarmee de verzekering is. Een tweede verzekering afsluiten is namelijk goedkoper dan dat je kind bijvoorbeeld een nieuwe verzekering aangaat met de maatschappij. Als laatste is een veelvoorkomende voorwaarde de schadevrije jaren. Bij de meeste gevallen moet je minimaal 1 of 2 jaar schadevrij hebben gereden, voor wanneer je een tweede autoverzekering wilt afsluiten. Je bent niet verplicht om je auto te verzekeren bij je huidige verzekeraar. Je mag alle aanbieders vergelijken om op die manier tot een verzekering te komen die bij jou past.