Een auto huren; waar moet je op letten?

auto huren

Het huren van auto’s is tegenwoordig erg makkelijk. De meeste mensen huren een auto voor een bepaalde tijd: bijvoorbeeld voor op vakantie. Er wordt soms ook wel eens gedacht dat het huren en het leasen van een auto hetzelfde is. Dit is echter niet zo. Als je een auto huurt dan gaat dat bijna altijd over een periode van maximaal 3 weken. De kosten worden vaak vooraf betaald. Het leasen van een auto gaat over een vele langere periode en betaal je per maand een vast bedrag. (dit ligt natuurlijk ook weer aan wat voor auto je leaset).

Voordelen van een auto huren

Er zijn een hele hoop voordelen en nadelen die je kan noemen over het huren van een auto. Een voordeel van het huren van een auto is dat de auto’s nooit ouder zijn dan een half jaar. Dat betekent dat de auto die je huurt altijd van goede kwaliteit is. Ook kan je kiezen uit een groot assortiment auto’s, zoals SUV’s, cabrio’s, bussen, luxe auto’s of sportieve auto’s. Ook het contact opnemen met het bedrijf waarbij je de auto wilt gaan leasen gaat heel makkelijk: gewoon door te bellen of door even langs de meest dichtstbijzijnde vestiging bij jou in de buurt te gaan om daar tot een overeenstemming te komen. Je kan bovenop de auto zelf ook nog allerlei andere snufjes bij de auto toevoegen, zoals een navigatiesysteem, wat vooral handig is op vakantie in een onbekend land, en radio met Bluetooth voor de gezelligheid. Een ander groot voordeel is dat er door heel Nederland meerder bedrijven zijn die auto’s verhuren, zoals Sixt. Sixt heeft in totaal 19 vestigingen in Nederland, dus het is altijd makkelijk bereikbaar, en de prijs om zo’n auto te huren ligt relatief vrij laag, omdat het openbaar vervoer in Nederland nogal duur is.

Nadelen van een auto huren

Natuurlijk heeft het huren van een auto ook nadelen. Een groot nadeel van een auto huren is dat je vaak vastzit aan een doodnormale autoverzekering van de huurauto, dus als je de auto beschadigd, zou je bij het ene bedrijf het bedrag zelf moeten betalen, en bij het andere bedrijf betalen ze het zelf. Dit verschilt per bedrijf, dus zorg ervoor dat je weet hoe dit zit voordat je de auto huurt. Ook wil de verhuurder vaak dat als je huurperiode erop zit, je de auto met een volle tank terug brengt op eigen kosten. Dit zodat de volgende personen die dezelfde auto willen huren gelijk op pad kunnen met de auto zonder te hoeven tanken. Ook is het handig voor degene die de auto huurt om voordat je de auto huurt, de auto goed controleert op beschadigingen (maak hier dan ook foto’s van om te bewijzen dat jij deze beschadigingen niet hebt aangericht tijdens jouw huurperiode).

Controleer de rekening

Als je uiteindelijk de auto in hebt geleverd, controleer dan de rekening. Dit is om ervoor te zorgen dat je niet teveel betaald. Of dat je iets extra’s betaald voor een extraatje die je helemaal niet hebt gebruikt. Ondanks deze nadelen zijn er genoeg redenen om een auto te huren. Dus het is zeker aan te raden voor een dagje weg of natuurlijk een vakantie in het binnen- of buitenland.