Drie voordelen van een auto leasen

voordelen auto leasen

Wanneer je graag een auto wilt kopen, maar hier niet het geld voor hebt, kan het voor jou een goede oplossing zijn op je auto te leasen. Leasen brengt vele voordelen met zich mee, waaronder dat je geen pot met spaargeld hoeft te hebben om in een auto te rijden. Daarnaast zijn er nog vele andere voordelen die deze vorm van een auto rijden met zich meebrengt. In dit artikel leggen we je de voordelen van auto leasen uit.

De voordelen auto leasen

Het leasen van een auto brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. We geven je drie voordelen dat het leasen van een auto heeft ten opzichte van het kopen van een auto.

1: Je hebt een overzicht van je maandelijkse kosten.

Het grote voordeel van leasen is dat je precies weet wat je kwijt bent aan je maandelijkse kosten voor de auto. Zo ben je bijvoorbeeld een maandelijks bedrag kwijt voor het betalen van de huur, plus je kosten voor benzine of diesel. Bij het leasen van een auto hoef je namelijk niet te betalen voor onderhouds- en reparatiekosten. Deze kosten kunnen in sommige gevallen erg hoog oplopen. Hier hoef je je dus bij het leasen van een auto geen zorgen over te maken.

2: Je hebt geen spaargeld nodig.

Het in het bezit zijn van een auto kan soms erg waardevol zijn. Jonge mensen die zich moeten verplaatsen van A naar B voor hun studie of hun werk hebben hier vaak baat bij. Bovendien zijn de kosten voor het openbaar vervoer redelijk duur. Dit is de reden waarom veel mensen een auto aanschaffen, dan wel niet leasen of kopen. Wanneer je een auto leaset, hoef je niet duizenden euro’s te sparen om een fatsoenlijke auto te kopen. Dit is een erg groot voordeel ten opzichte van het kopen van een auto.

3: Leasen is goedkoper dan een auto kopen

Aangezien je een vast bedrag per maand kwijt bent, en je geen kosten kwijt bent voor onderhoud of reparatie, ben je goedkoper uit dan wanneer je een auto koopt. Veel mensen kiezen er namelijk voor om geld te lenen om zo hun auto te kunnen kopen. Dit is niet een goedkope keuze, aangezien geld steeds minder waard wordt en ook de waarde van de auto jaarlijks fors zal dalen. Het is daarom een goedkopere optie om je auto te leasen. Bij leasen hoef je geen geld te lenen en is in principe iedereen in staat om zijn of haar eigen auto te kunnen hebben.