De voordelen van een elektrische auto

voordeel elektrische auto

Er worden steeds meer elektrische auto’s geproduceerd en verkocht. Nadat koploper Tesla de trend begon met het maken van elektrisch auto’s, zijn veel andere automerken hier ook op overgestapt. Elektrisch rijden brengt veel voordelen met zich mee. In dit artikel geven we je een overzicht van alle voordelen die deze manier van rijden met zich meebrengt.

Elektrisch rijden is beter voor het milieu

Een voordeel van een elektrische auto is natuurlijk dat het verantwoord is voor het milieu. Doordat je geen diesel of benzine gebruikt, komen deze schadelijke stoffen niet vrij in de natuur. Elektrisch auto’s zijn daarom schoner, oftewel beter voor het milieu. Mensen worden zich steeds bewuster van de impact die ze hebben op Moeder Natuur. Dit is dan ook de reden waarom elektrisch rijden zo populair geworden is. Veel eigenaars van een elektrisch auto kiezen ervoor om zonnepanelen aan te schaffen. Op deze manier draagt de zon bij aan het opladen van de auto, waardoor er ook nog eens minder stroom wordt verbruikt.

Koster voor onderhoud vallen lager uit

Een elektrische auto heeft, dankzij een elektromotor, minder onderhoudskosten. Deze elektromotor heeft namelijk veel minder delen die in beweging zijn, waardoor de auto-onderdelen minder snel slijten dan bij auto’s met een verbrandingsmotor die rijdt op benzine of diesel. Daarnaast bespaar je kosten op brandstof. We weten allemaal hoe snel de gasprijzen kunnen stijgen, dit resulteert in het feit dat het volgooien van je benzinetank zo een tientje duurder kan worden. Stroom daarentegen is goedkoper. Wanneer je je elektrische auto thuis oplaadt, kost dit ongeveer de helft minder dan wanneer je de tank zou volgooien met benzine. Je moet dan wel zelf een laadpaal kopen. Hoewel de openbare laadpunten wel iets duurder zijn, zijn ze nog steeds goedkoper dan andere brandstoffen.

Nog meer economische voordelen

Elektrisch rijden brengt nog meer economische meevallers met zich mee. De overheid wil elektrisch rijden stimuleren, waardoor de bijtelling voor elektrische leaseauto’s is gedaald naar 4% tegenover de 22% bijtelling die betaald moet worden voor auto’s die rijden op benzine of diesel. Daarnaast hoef je geen wegenbelasting en aanschafbelasting meer te betalen wanneer je een elektrische auto koopt. Elektrisch rijden is dus niet alleen goed voor het milieu, de kosten die je maakt vallen ook nog eens lager uit dan bij een benzine- of dieselauto. De verkoop van elektrisch auto’s zal in de toekomst alleen nog meer toenemen, elektrisch rijden is namelijk verantwoord en relatief goedkoop. Ben jij na het lezen van dit artikel meer overtuigd om over te stappen op elektrisch rijden?