De batterij vervangen van je autosleutel

batterij vervangen autosleutel

De meeste autosleutels die tegenwoordig worden gemaakt kun je op afstand besturen. Je hoeft hierbij dus niet eerste de sleutel in de deur van de auto te plaatsen en deze een kwartslag draaien. In sommige gevallen is de technologie al zo ver ontwikkeld dat je de auto kunt openen met alleen je handen op het handvat van de deur. Wanneer je de sleutel dichtbij je hebt, dus bijvoorbeeld in je tas of broekzak, gaat de deur automatisch van het slot wanneer jij de deur opent. Aangezien deze sleutels een kleine batterij bevatten, zullen ze na verloop van tijd leeg raken. Je kunt nog wel autorijden, maar het handigheidje van de deur van het slot halen zit er niet meer in. De batterij vervangen autosleutel kun je eenvoudig zelf doen.

Hoe vervang je de batterij van je autosleutel?

Je kunt gemakkelijk zelf de batterij van je autosleutels vervangen, maar je kunt dit ook laten doen door een garage. In sommige gevallen bieden ze deze service gratis aan, maar meestal zul je ervoor moeten betalen. Wanneer je ervoor kiest om zelf je batterij te vervangen, zul je hiervoor de juiste batterij moeten kopen. Je kunt deze batterijen online kopen. Nadat je de batterij hebt ontvangen moet je simpelweg de auto batterij uit je sleutels halen en deze vervolgens om te wisselen met de nieuwe, volle batterij.

Welke batterij vervangen autosleutel heb je nodig?

Voor je autosleutels heb je een knoopcel batterij nodig. Hier zijn echter veel verschillende soorten van. Je moet daarom goed weten welke soort batterij jij nodig hebt. Dit kun je doen door je oude batterij uit je sleutels te halen. Hier staat een code op. Deze code is de naam van de batterij. Wanneer je de nieuwe batterijen koopt, zorg er daarom voor dat je zeker weet dat de code overeenkomt met de code op je oude batterij. Het merk batterij heeft hierbij geen invloed. Wel is het een feit dat A-merk batterijen langer zullen meegaan dan een huismerk batterij.

Hoe vervang je de batterij?

Je kunt de batterij van je autosleutels eenvoudig vervangen. Maak je autosleutels open aan de achterkant. In sommige gevallen kun je dit met je handen doen, maar meestal heb je hiervoor een kleine schroevendraaier nodig. Haal vervolgens de auto batterij eruit en plaats de nieuwe batterij in de sleutel. De batterij moet op dezelfde manier worden geplaatst als hoe je de oude batterij eruit hebt gehaald. Anders zullen je sleutels nog steeds niet werken. Kijk dus goed naar wat de voor- en achterkant van de batterij is. Let er op dat je tijdens het vervangen de batterij zo veel mogelijk aan de zijkanten aanraakt. De oppervlaktes van de batterij zorgen namelijk voor geleiding tussen de plus en min pool. Wanneer deze beschadigd raken, kan de batterij blokkeren.