Auto leasen; wat zijn de voordelen?

auto leasen

Behalve dat je auto’s kunt kopen of huren, kun je ook auto’s leasen. Dan betaal je maandelijks een bedrag en is die auto dan als het ware ´jouw´ auto. Hij is officieel misschien niet van jou, maar als je de auto leaset is het eigenlijk gewoon jouw auto. Als je dan een auto leaset, is de auto voorzien van alle verzekeringen en dus is er weinig kans op problemen wat je bijvoorbeeld weleens kan hebben als je zelf een tweedehands auto koopt.

Er bestaan verschillende soorten van leasen. Je hebt onder andere: private lease of leasen vanuit een bedrijf.

Private lease

Bij private lease huur je een auto voor persoonlijk gebruik. Je betaalt dan elke maand een bedrag en dan is de auto beschikbaar voor je. Bij het private leasen is er veel inbegrepen bij het leasen. In het maandelijks te betalen bedrag zitten al veel rekeningen verwerkt zoals rente, wegenbelasting en onderhoudskosten. De maandelijkse kosten zijn ook nog opgebouwd uit het aantal kilometers wat je van plan bent te rijden met de auto. Die geschatte aantal kilometers geef je van tevoren aan en daarop wordt een deel van het maandelijkse bedrag gebaseerd.

Zakelijk een auto leasen

Zakelijk leasen is eigenlijk in de grote lijnen hetzelfde als private leasen, alleen is het dan vooral op grotere schaal met meerdere voertuigen tegelijk. De andere verschillen zijn dat het soms gebonden is aan een bepaald automerk. Het kan namelijk zijn dat jouw bedrijf een deal heeft gesloten met een bepaald automerk. Daar heb je bij private leasen geen last van. Bij zakelijk heb je misschien ook te maken met een ander budget van het maandelijkse bedrag wat je moet betalen. En de registratie bij zakelijk leasen staat logischerwijs niet op je eigen naam, maar op de naam van het bedrijf.

In het algemeen is auto leasen een handige en redelijk goedkope manier om een mooie auto te rijden. Door de complete pakketten bij de auto’s met o.a. de onderhoudskosten en verzekeringen is het ook nog snel geregeld. Let er bij het leasen wel op dat de dealer in het bezit is van het Keurmerk Private Lease.