Achterwaartse vooruitgang

achteruitrijcamera

Een mooie vooruitgang in de wereld van het verkeer, is de achteruitrijcamera Peugeot Expert. De achteruitrijcamera heeft het verkeer veiliger gemaakt, maar heeft ook het rijcomfort verhoogt, door dingen als parkeren en keren veel makkelijker te maken voor bestuurders.

Voordelen

Een achteruitrijcamera Caddy kan op vele manieren helpen bij het autorijden. Ten eerste is een camera die naar achteren gericht is handig als je ergens achteruit moet rijden. Denk hierbij aan een stukje wanneer je een verkeerde straat in bent gereden, maar ook als je een bochtje op moet omdat er ergens werkzaamheden zijn. Daarnaast staan er vaak handige lijnen op het schermpje van de camera, wat kan helpen bij het parkeren. Deze lijnen geven aan hoe breed de auto is en daarmee kan je dus de baan van je voertuig ten opzichte van de stoep of een ander obstakel inschatten. Dit is erg handig tijdens het parkeren. Zo kan je goed inschatten of je bij achteruit inparkeren de juiste hoeveelheid draaiing hebt gegeven aan je voertuig, of dat je nog wat moet bijsturen en kan je ervoor zorgen dat je keurig langs de stoep komt te staan bij het fileparkeren.

Installatie

Hoewel veel auto’s tegenwoordig standaard worden uitgerust met dit soort camera’s, kan je er ook voor kiezen om zelf je auto te voorzien van dit soort camera’s. Deze zijn los en in sets verkrijgbaar, draadloos en bedraad. Het voordeel van een draadloze camera is dat je niet een draad hoeft weg te werken in je auto van de camera naar je beeldscherm, wat er mooier uitziet en ruimte bespaart, maar dit kost natuurlijk wel meer geld dan bedraad. De camera moet altijd worden verbonden met een scherm bij de bestuurder, omdat je er anders weinig aan hebt en bij een draadloze uitvoering gaat dit meestal via bluetooth of een andere draadloze verbinding.

Grote voertuigen

Ook grotere voertuigen maken vaak gebruik van camera’s. Grote voertuigen hebben vaak last van een dode hoek, waar de bestuurder zelf geen zicht op heeft zonder hulpmiddelen. Zo’n hulpmiddel kan de camera zijn. Vaak worden deze dan in sets aangebracht, waardoor de dode hoek helemaal weg kan worden gewerkt. Dit is dus niet alleen erg handig voor de bestuurder, omdat deze beter kan zien waar hij heen rijdt, maar dit is dus ook nog eens veel veiliger. Een fietser die hij anders niet gezien zou hebben, ziet hij nu dus wel, omdat deze gefilmd wordt.

Een camera op je auto is dus voor veel verschillende dingen bruikbaar en ook erg handig. Er zitten veel voordelen aan vast en ook de installatie valt erg mee. Daarbij zijn camera’s extra veilig als het gaat om het gebruik van grote voertuigen. Door middel van de camera’s kan er gezorgd worden voor extra zicht, waardoor het rijden extra veilig is.