Aanhanger onderdelen bij Aanhangwagendirect

aanhanger onderdelen

Voor aanhanger onderdelen is Aanhangwagendirect.nl een goede website. Als er iets mis is met jouw aanhanger of caravan, moet jij een onderdeel vervangen. Veel van deze onderdelen zijn dus te vinden bij Aanhangwagendirect. Maar wat zijn de onderdelen van een aanhanger en wanneer heb je het nodig? In deze blog gaan wij een aantal onderdelen uit het assortiment van Aanhangwagendirect behandelen.

Banden & velgen voor de aanhanger

De banden van een aanhanger of caravan hebben veel te doen, niet alleen als je ermee rijdt. Als jouw banden namelijk te lang stil staan, kunnen er scheuren ontstaan in de band doordat deze bijvoorbeeld uitdroogt. Een vervanger hiervoor vinden kan gemakkelijk, als je weet wat voor maten je nodig hebt. Allereerst de bandemaat, dit lijkt vaak op 175/80R13 of 4.00-8. Daarbij is de 175 of 4.00 de breedte van de band, de /80 is de hoogte in percentage van de breedte en de 13 of 8 de inchmaat. De R staat voor radiaalband en dit kan ook een D van diagonaalband zijn. 

Het maximale draagvermogen van de banden staat vaak aangeduid in Newton. Verder hoef je voor de band verder geen informatie te onthouden. De velg heeft ook maten die je moet weten voor het vinden van het juiste complete wiel. De belangrijkste is de steekmaat, deze moet je zelf opmeten. De steekmaat wordt weergegeven in het aantal boutgaten en de afstand van de boutgaten. Bij 4 en 6 gats velgen is dit makkelijk te meten omdat de gaten recht tegenover elkaar staan. Bij 5 gats velgen is dit iets lastiger. Dat kan je namelijk meten door een lijn te trekken vanaf één boutgat diagonaal naar het denkbeeldige 6de boutgat. Zo weet je dan wat de steekmaat is. Ook is de naafdiameter na te meten. Op de velg kan je ook een ET-waarde aflezen, dit is vaak ET 0, 30 of -4. 

Beveiliging van jouw aanhanger

Als je gaat kijken naar de beveiliging van jouw aanhanger, kan je ook bij Aanhangwagendirect terecht. Zij bieden een groot scala aan aanhangerbeveiliging. Allereerst behandelen wij de soorten, je hebt disselsloten, wielklemmen, discussloten en steeksloten. De sloten kunnen ook SCM gekeurd zijn, dit betekend dat er een keuring op zit, zodat diefstal nog minder voorkomt. Ook verzekeringen vinden dat heel fijn. Disselsloten worden gemonteerd op de koppeling, deze hebben vaak specifieke types. Wielklemmen zijn er ook in verschillende soorten, deze heb je voor vele inchmaten. Steeksloten en discussloten zijn de simpelere uitvoeringen van aanhangerbeveiliging. Deze zijn ook het goedkoopst.

Aanhanger koppeling

De koppeling van de aanhanger wordt wel het vaakst gebruikt op een aanhanger, hiermee plaats je deze namelijk aan de auto. De koppelingen kunnen geremd en ongeremd zijn, dit heeft te maken met of jouw aanhanger geremd of ongeremd is. Elke koppeling heeft een typenummer, bij het vervangen hiervan zal je dus op zoek moeten gaan naar de koppeling met hetzelfde typenummer. Deze nummers zijn vaak te vinden op de neus, de hendel of onder de hendel van de koppeling. Voor vragen kunt u terecht bij de klantenservice van Aanhangwagendirect.